Plezier op allerlei papier,

Voordat je een ontwerp gaat maken, is het handig om alvast te bedenken op welk papiersoort je het wilt laten drukken. Dit omdat niet elk papiersoort geschikt is voor al het drukwerk. Kies je bijvoorbeeld voor papier met een linnenstructuur dan zouden er pixels weg kunnen vallen. Om een goed beeld te krijgen van zowel het papier als het ontwerp vragen we altijd een proefdrukje aan. Alle papiersoorten zijn houtvrij. Hieronder staan de papiersoorten beschreven. Er staan bewust geen foto’s bij, omdat je papier moet zien én voelen. Een beeldscherm kan dat helaas niet.

Standaard papiersoorten

Ingetogen, crème & mat
Het papier is zacht crème van kleur en geeft daarmee een ingetogen uitstraling. Vrijwel alle ontwerpen komen op dit papier erg mooi naar voren.
Biotop papier / 300 grams

Stevig, wit & mat
Een helderwitte papiersoort die extra mat is en daardoor voor vrijwel alle ontwerpen te gebruiken. Door het helderwitte materiaal worden de kleuren mooi helder en fris weergegeven.
Digigold papier / 340 grams

Zijdemat, zacht wit & glad
Door het zijdematte papier voelt het glad, maar het glanst daarentegen niet. De combinatie tussen dit papier en kleurrijke inkt zorgt voor een prachtig accent. Daarom perfect voor zowel foto’s als tekst.
Digigold silk papier / 300 grams

Luxe, stevig en mat
Laat je drukwerk spreken, ook al gaat het alleen om zwarte tekst. Dit papier geeft aan elk drukwerk een passende uitstraling. Het papier is mat en doordat het papier gestreken is zit er een lichte glans op (maar is absoluut niet glossy).
Colotech + papier / 300 grams

Luxe papiersoorten

Majestic marble papier / 250 grams
Zacht, elegant en uniek. De kleur van het papier doet denken aan parelmoer, denk aan ‘de metallic look’ en daarmee een chique uitstraling.

Linnen, luxe en fijntjes
Een helderwitte papiersoort met tweezijdige linnenpersing structuur. Het is hoogwit en heeft een hoge stijfheid door het linnenstructuur. De helderwitte basis zorgt er voor dat de kleuren helder en fris weergegeven worden.
Focuscard linnen papier / 300 grams

Linnen, klassiek en uniek / 300 grams
Papier met eenzijdige linnenpersing en daarom één zijde van het papier te gebruiken voor vrijwel alle soorten drukwerk. De andere zijde heeft een grof linnenstructuur, wat een unieke uitstraling geeft aan het drukwerk. Op deze zijde zouden pixels weg kunnen vallen. Daarom is het niet geschikt voor kleine fonts en illustraties.
Ivory cardboard papier / 300 grams

Oud Hollands, klassiek en veelzijdig
Een mooie klassieke Oud Hollandse papiersoort in gebroken wit. Het papier heeft een geschepte vlok textuur, is matter dan het Linnen papier en past bij elke kaart.
Oud Hollands wit / 300 grams

Leave a Reply